Praktijk JuJa
Praktijk JuJa
Praktijk JuJa
Laan van de Geallieerden 11
6846 MC Arnhem
https://www.praktijkjuja.nl/
info@praktijkjuja.nl
06 - 42 22 44 65

Praktijk JuJa | Kindercoaching & Ontwikkeling
KINDERCOACHING

‘Lekker in je vel’ voor basisschoolkinderen

Praktijk JuJa coacht kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar.

​Een kind kan het moeilijk hebben met zichzelf en hierdoor last krijgen van buikpijn, veel huilen, zich angstig voelen of zich afzonderen. Coaching door een kindercoach laat een kind opbloeien door aandacht en erkenning van zorgen of problemen. Ook kan coaching zinvol zijn voor een kind dat vaak in conflict komt met andere kinderen, leerkrachten of ouders, en snel boos wordt, dwars gedrag laat zien of zelfs woedeuitbarstingen krijgt. Herken je dit gedrag? Dan kun je je kind helpen door ondersteuning te bieden bij persoonlijke ontwikkeling.

HOOGSENSITIVITEIT
Leefwijzer voor het omgaan met Hoogsensitiviteit

Hoogsensitieve kinderen denken dieper na, verwerken prikkels intenser en kunnen ook heftiger op situaties reageren. Als voormalig leerkracht en uit eigen ervaring als hoogsensitief persoon weet ik hoe het is om van een last een kracht te maken. Dat kun je bereiken door het aanleren van manieren om met hoogsensitiviteit om te gaan. Samen met ouder(s) en kind zoek ik naar de persoonlijke leefwijzer die past bij jouw kind.

ONTWIKKELING
Bekendheid en bewustwording

Naast het coachen van kinderen geeft Praktijk JuJa graag meer bekendheid aan Hoogsensitiviteit. Het is een term die nog niet heel bekend is in onderwijsland en bij de hulpverlening. Vaak stelt men ten onrechte de diagnose ADHD of Autisme, terwijl het eigenlijk gaat over Hoogsensitiviteit. Hoogsensitiviteit is geen stoornis, maar een kerneigenschap die wel 15 tot 20 procent van de bevolking heeft. Je bent het of je bent het niet. Als je dat niet weet van jezelf, kun je je zwak, somber of depressief voelen. Maar weet je goed om te gaan met hoogsensitiviteit dan is het een kracht voor jou en je omgeving.

Informatieavonden en workshops bij Praktijk JuJa

Bewustwording is een belangrijke stap in het herkenningsproces voor hoogsensitieve mensen of kinderen zelf, maar zeker ook voor ouders en leerkrachten. Voor hen organiseert Praktijk JuJa informatieavonden en workshops over hoogsensitiviteit op locatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden.