Marjoleine Van de Werfhorst - Van Dooren
De Jong & Laan
De Jong & Laan
https://www.jonglaan.nl/
marjoleine.van.de.werfhorst@jonglaan.nl
06 - 83498027
0341 496431

Arbeidsrecht is persoonlijk én zakelijk tegelijk

Al van jongs af aan beschik ik over een aantal typerende advocatentrekjes: eigenwijs, graag willen discussiëren (dit tot ergernis van mijn ouders), opkomen voor anderen en altijd mijn woordje klaar. Verliezen vond ik op zich niet erg, maar eigenlijk liever niet. Niemand stond er dan ook raar van te kijken dat ik na het gymnasium besloot om rechten te gaan studeren.

De jaren op de universiteit verliepen soepel en ik heb zelfs nog een twee maanden mee mogen draaien op een advocatenkantoor op Sicilië. In 2009 ben ik aan het grote avontuur, genaamd de advocatuur begonnen. Op een gezellig Bredaas kantoor werd ik op een strenge, maar rechtvaardige manier opgeleid tot advocaat. Een van de wijze lessen die mij is bijgebleven is: ben hard op de inhoud en zacht op de man. Het juridische debat kan er hard aan toe gaan, maar speel het niet op de partij. Dat maakt je alleen maar kwetsbaar en doet afbreuk aan datgeen waar het echt om gaat.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het Arbeidsrecht en hoewel ik sinds 1 februari 2022 geen advocaat meer ben, zet ik onverminderd mijn arbeidsrechtpraktijk voort bij de Jong & Laan accountants.

Waarom het arbeidsrecht? Vooral, omdat in dit rechtsgebied zakelijke belangen en privébelangen vaak samenkomen; of het nu gaat om een werknemer die zijn baan is kwijtgeraakt of een werkgever die in zijn maag zit met een slecht functionerend personeelslid. Voor zowel ondernemers als particulieren wil ik een luisterend oor bieden om daarna de belangen van mijn cliënten op de best mogelijke manier te behartigen.