Esther Berends
Kijkpost
Kijkpost
Bakerwaard 27
6846 EM Arnhem
https://www.estherberends.nl/
stemwerk@estherberends.nl
06 - 40224126

Geef je Eigen Wijsheid de ruimte

Communicatie is wonderlijk! Communiceren doe je met woorden: geschreven, gesproken of gezwegen. Communiceren doe je met je lijf of je lijf voor jou. Communiceren doe je altijd, ook als je je daar niet van bewust bent. Soms zit dat wat gezegd wil worden ver weg of bedekt onder de laagjes die het leven je gegeven heeft. Soms weet je wat je te zeggen hebt maar weet je niet hoe je het naar buiten moet brengen en kun je wel wat hulp gebruiken.

Wat ik heel goed voor anderen deed, kon ik slecht voor mezelf: luisteren naar mijn lijf, compassie hebben en rusten nemen. Niet voor niets dus dat ik meerdere burn-outs nodig had om eindelijk mijn Eigen Wijsheid de ruimte te geven. Dat ging niet vanzelf. Zorgen voor anderen is me met de paplepel ingegoten en het kostte me jaren om ook te leren hoe ik voor mezelf moet zorgen en te leren me daar niet schuldig over te voelen.

Sinds 2018 bied ik onder de naam Kijkpost schrijfcursussen, creatieve workshops en een podcast over de kracht van creatief, intuïtief en reflectief schrijven en het effect hiervan op je mentale en fysieke gezondheid. Zowel online als in mijn schrijfatelier in Zevenaar help ik je ontrafelen wat voor jou belangrijk is zodat jij weer jouw koers kunt bepalen. Want ik wéét dat ieder mens zijn Eigen Wijsheid bezit. Wijsheid die soms verstopt zit onder de uitdagingen die het leven ons biedt, maar die we samen gaan vinden en alle ruimte geven!