René Koopman
Geomation B.V.
Geomation B.V.
Wassenaarweg 40
6843 NW Arnhem
https://geomation.nl/
info@geomation.nl
026 234 0033

Met een achtergrond in de softwareontwikkeling en een eerste baan bij het kadaster, maakte ik kennis met Geo-informatie. De basis voor Geo-informatie wordt gevormd door geodata: gegevens met een locatiecomponent. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over de bodem, infrastructuur, nutsvoorzieningen, bestemmingsplannen, kadastrale gegevens en sociaal- economische data van een gebied.

Ik ontdekte al snel dat het opwerken van ruwe data in (Geo) informatie en deze interactief weergeven in software, zoals apps en dashboards, op allerlei vlakken veel toegevoegde waarde biedt.

In 2016 startte ik daarom met Geomation, en hier haal ik tot op de dag van vandaag veel energie uit. Hoe gaaf is het om de vraag van de Gemeente Utrecht te kunnen beantwoorden of een metrolijn mogelijk is, en zo ja, waar die zou kunnen lopen? Of als mensen door Schiphol navigeren naar hun gate op basis van realtime informatie, zoals storingen en wachtrijen? Ook winkelketens maken gebruik van mijn bedrijf. Bijvoorbeeld om te bepalen waar de blind spots liggen om een nieuwe vestiging te open.

Kortom, iedere organisatie met een complex geografisch vraagstuk kan bij mij terecht. Maar ook als je als particulier uit de omgeving van Schuytgraaf een minder complexe ruimtelijke vraag hebt, zoals ‘waar loopt mijn erfgrens precies?’, help ik je graag met het bepalen van de juiste locatie.