Ellen Kleinlein
Kindertijd.nu
Kindertijd.nu
Stapelwolk 43
6846 DX Arnhem
info@kindertijd.nu
06-19680782

Kindertijd.nu

Speltherapie

In spelherapie pak ik gericht een ‘verhaal’ op dat bij het kind speelt.
Ik help het kind een verhaal te maken die een waardevolle boodschap heeft.Ook wordt wordt hierin een proces afgelegd waarbij emoties een plaats krijgen en begrepen worden.
Er is sprake van een therapiedoel en de bijeenkomsten zijn individueel. Er wordt gebruik gemaakt van Playmobile, poppenhuis, rollenspel; kostuum,licht en geluid.

Spelbegeleiding

In spelbegeleiding ondersteun ik het kind bij het spelen en doe sturend mee. Spelbegeleiding kan overal en heeft een vrij karakter. Spelvormen kunnen zijn: Nerfs, voetbal, knutselen, chillen, stoeien, bordspellen e.d.
Doelen die bij spelbegeleiding passen zijn gericht op het vergroten van sociale vaardigheden, taalontwikkeling, contact maken, ontspanning en spelplezier
Er zijn per dagdeel 2 of 3 kinderen. Dit zijn steeds dezelfde kinderen en worden zorgvuldig op elkaar afgestemd. De spelbegeleiding wordt gegeven in een prikkelarme omgeving en gestructureerd met Sclera picto’s. Er is een labradoodle aanwezig. Op loopafstand is er een groot lokaal beschikbaar voor sport en spel activiteiten.