Dansen bij Max

15 september 2021

Het was weer de hoogste tijd voor een energieke bijeenkomst en woensdag 15 september 2021 was het zo ver! Om 16:00 verzamelden we met z’n allen bij Boerderijcafe Hooijmaat. Daar werden we door het team van de Hooijmaat hartelijk ontvangen met kopje koffie en een heerlijk huisgemaakte appeltaart. Vervolgens kregen we een korte instructie over de brommer en toen was het toch echt tijd om ze zelf uit te gaan proberen. Ja, ook de toeters deden het!

In het begin was het even wennen (voorzichtig gas geven was lastig) en zeker de scherpe bochten de dijk op en af waren best een uitdaging. En dan had je nog het rode knopje… je instinct zegt dat je daar vanaf moet blijven….. maar het bleek de cruise control te zijn. Oftewel de E-chopper van Route Arnhem was van alle gemakken voorzien en uiteindelijk scheurden we in een lange rij over de weg (de ene wat harder dan de ander).

De route leidde ons langs een aantal mooie plekjes uit de streek: over de dijk langs Meinerswijk, door Driel richting Elst, en door Park Lingezegen vervolgens naar onze tussenstop in Huissen. We stopten bij het mooie bedrijf van Wim Verholt, genaamd  ‘Meubel & Interieur Restyle’. Wim liet ONSe ondernemers kennismaken met de ambacht van het meubelstofferen. Zoveel verschillende stoffen, modellen en foams en alles was handwerk. Wat een vakmanschap en zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

Toen we allemaal wat gedronken hadden (en onze handen weer een beetje waren opgewarmd), was het tijd voor het laatste stukje van de tocht terug naar de Hooijmaat. Daar aangekomen wachtte een heerlijk hamburgerbuffet op ons. Onder het genot van een zelf “gebouwde” hamburger en een drankje, werden de verhalen van die dag en van de afgelopen maanden uitgewisseld. Iedereen had meer dan genoeg te vertellen en dit was ook niet vreemd, want eerlijk is eerlijk.. Jongens wat hebben we een periode achter de rug!

De conclusie van de organisatie…. Ondernemers op brommers zijn als kikkers die je in een kruiwagen probeert te houden… oftewel.. onmogelijk om (op de weg) bijeen te houden. Maar aan het einde van de dag was iedereen weer veilig thuis. De dag werd afgesloten met een lach en met nieuwe afspraken. En het belangrijkste van allemaal, we hebben weer genoten met z’n allen.